Hausjärvi

Alla ensimmäisenä on kuvaus Hausjärven IkiDigi-hankkeesta, sekä sen digitukitapaamisten paikka-, aika- ja yhteystietoja. Hankkeen kuvauksen alapuolelta löydät tietoa hausjärveläisiä senioreita koskevista palveluista ja muista aktiviteeteistä aihepiireittäin.  

Hausjärven IkiDigi-hanke - digiopastusta, vertaistukea ja mukavaa yhdessä oloa senioreille

Digiopastustilaisuuksia, eli digikinkereitä, järjestetään kunnantalolla joka keskiviikko kello 12-14 syksyn ajan. Mukaan saa tulla koska tahansa vaikka digitaitoja ei olisi lainkaan. Vasta-alkajat saavat aina tukea ja henkilökohtaista opastusta omassa ryhmässään. Mukaan toivotaan myös taidoiltaan pidemmällä olevia tutustumaan toimintaan ja toimimaan vertaistukihenkilöinä alueella.

Jokainen osallistuja saa hankkeen tuella mahdollisuuden harjoitella digitaitojaan yhteisellä "aapisella", eli helppokäyttöiseksi räätälöidyllä tabletilla. Tabletin saa ottaa kotiinsa kokeiluun 1 kuukaudeksi 20 euron maksua vastaan ja hankkia laitteen räätälöitynä kokeilun lopussa itselleen jos haluaa. Myös oman mobiililaitteen kanssa saa tulla mukaan, tai tutustua toimintaan kuunteluoppilaana.

Digitukitoiminnan taustalla on EMO ry:n rahoittama ja kunnan tukema Hausjärven IkiDigi-hanke. Hankkeen toteuttaja on Linkkitiimi Oy, joka on toteuttanut vastaavaa projektia mm. Kärkölässä vuodesta 2017 alkaen - erinomaisen tuloksin. IkiDigi -hankkeen päämääränä on kehittää senioreiden sähköisen asioinnin taitoja ja muita digitaitoja, sekä vahvista heidän mahdollisuuksia osallistua ja vaikuttaa yhteisössä. Tähän pyritään yhdessä oppimisen, vertaistuen, edullisten laitekokeilujen, sekä tämän digitukisivuston tarjoaman tiedon ja itseopiskelumateriaalin keinoin. Hankkeen myötä Hausjärvelle rakennetaan vertaistukiverkostoa, joka jää toimintaan ja leviää Hausjärven eri kylille myös hankkeen jälkeen. Linkkitiimi Oy .

 

Hausjärven asukkaita koskevia sähköisiä palveluita ja muuta tietoa alueen senioreille

Tietoa ja linkkejä Hausjärven terveyspalveluista

Tästä linkistä löydät tietoa Hausjärven terveyspalveluista.

Lue lisää

Hausjärven kunnan nettisivut

Tästä linkistä pääset Hausjärven kunnan nettivisuille. Siellä on valtavasti sinun palveluitasi, vaikuttamismahdollisuuksiasi ja kunnallista päätöksentekoa koskevaa tietoa. Oletko koskaan selannut?

Lue lisää

Hausjärven Kansalaisopisto

Tästä linkistä löydät tietoa Hausjärven kansalaisopiston toiminnasta - kursseja, harrastuksia, yhdessä tekemistä...

Lue lisää

IkiDigi-hankkeen loppukysely

Tästä pääset IkiDigi-hankkeen loppukyselyyn, jossa kartoitetaan myös mahdollisuuksia jatkohankkeen tukeen.

Avaa kysely