Lahden kaupunki

Huom! Digikinkerien ryhmätilaisuudet toistaiseksi tauolla Lahdessa korona-viruksen uhan vuoksi.

Digituki-klinikka pyörii maaliskuussa 18 ja 25.3 keskiviikkoisin klo 13-17 Mariankatu 12:ssa. Huhtikuussa klinikka-toiminta muuttaa todennäköisesti Fellmanniin, Kirkkokatu 27. Tiedotan tässä muutoksista.

Saat lisää tietoa ja tukea puhelimitse soittamalla minulle: 020 780 9000

Hallituksen 12.3 linjauksen ja oman vastuullisuuteeni vuoksi olen esittänyt Lahden kaupungille digikinkereiden yhteisten kokoontumisten keskeyttämistä toistaiseksi. Digitaito-projektista vastaava kaupungin edustaja piti järjestelyä järkevänä ja vastuullisena. Sovimme, että pistetään opetus-paukut nyt digituki-klinikan pyörittämiseen, vasta-alkajien laite-hankintoihin ja -kokeiluihin, sekä etäopetukseen ja video-koulutusmateriaalin luomiseen Linkkisivuille. Uusia vasta-alkajia onkin tullut 250 mukaan viimeisen viikon aikana.

Aion tarjota digituki-klinikalla opastusta ja apua osallistujille keskiviikkoisin 18.3 ja 25.3 olen tavoitettavissa Mariankatu 12 toimistolla klo 13-17. Myyn klinikalla myös helppokäyttöisiksi valmisteltuja puhelimia ja tabletteja ohjeineen niitä tarvitseville.

Varovaisuutta ja tsemppiä teille kaikille ihanille 🤗

 

Tältä sivulta löydät tietoa Lahden Digitaito-projektista, lahteilaisia koskevista sähköisistä palveluista, sekä digiopetuksesta alueella. Katso myös aikataulut digikinkereiden osalta Digitaito-projektin omasta osiosta!

Lahden Digitaito-projekti

Tästä linkistä löydät tietoa Lahden Digitaito-projektista sen sisällä järjestettävästä digiopastustoiminnasta. Maksutonta digitukea voi hakea Linkkitiimin toimistolta (Mariankatu 12, katutaso) keskiviikkoisin klo 13-17.

Lue lisää

Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymä

Tästä linkistä pääset PHHYKY:n nettisivuille. PHHYKY vastaa lahtelaisten sosiaali- ja terveyspalveluista. Käy tutustumassa omiin palveluihisi 🙂

Lue lisää

Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymän sähköiset palvelut

Tästä linkistä pääset PHHYKY:n sähköisiin palveluihin kuten laboratorioajanvarauksiin. Käy tutustumassa miten voit asioida kotisohvaltasi 🙂

Lue lisää

Ikäihmisten palveluneuvonta ja ohjaus – PHHYKY:n asiakasohjaus Siiri

Tästä linkistä pääset PHHYKY:n asiakasohjaus Siirin nettisivulle. Siiriin keskitettyjen ikääntyneiden palveluiden tarkoituksena on tukea ikäihmisten kotona selviytymistä ja etsiä arjen sujumisen ratkaisuja yhdessä asiakkaan kanssa.

Lue lisää

Ikääntyneiden palveluneuvonta – palvelua ikääntyville ja heidän läheisilleen

Ikääntyneiden palveluneuvonnan toiminnan tavoitteena on tukea ikäihmisten kotona selviytymistä välittämällä tietoa yritysten ja kolmannen sektorin palveluista. Tästä linkistä pääset sivuille.

Lue lisää

Mynavigo – PHHYKY:n ennakoivaa asiakasohjausta

Tässä PHHYKY:n palvelussa voit tehdä arvion hyvinvoinnistasi. Saat arvion avulla tietoa terveyteesi ja hyvinvointiisi vaikuttavista tekijöistä, toimenpidesuosituksista ja tukea tarjoavista tahoista.

Lue lisää

Lahden kaupungin nettisivut

Tästä linkistä pääset Lahden kaupungin nettivisuille. Siellä on valtavasti sinun palveluitasi, vaikuttamismahdollisuuksiasi ja kunnallista päätöksentekoa koskevaa tietoa. Oletko koskaan selannut?

Lue lisää

Osallistuja ja vaikuta Lahden kaupungissa

Tästä linkistä pääset kaupungin Osallistu ja vaikuta -sivuille. Lahdessa tavoitteena on, että jokainen asukas kokee mielipiteensä olevan merkityksellinen ja saa sen kuulluksi. Lahtelaisilla on käytettävissään useita keinoja vaikuttaa oman elinympäristönsä suunnitteluun, kaupungin palveluihin sekä päätöksentekoon. Täältä löydät lisää tietoa aiheesta ja voit mm. vastata asukaskyselyihin ja edistää esteettömyyttä.

Lue lisää

Lahti-piste

Lahti-Piste on matalan kynnyksen palvelupiste. Pisteessä on monipuolisesti kaupungin palveluita, sieltä voi ostaa mm. asukaspysäköinnin luvat, yritysten yleispysäköintikortit, kalastajien pyydysmerkit ja paikallisliikenteen matkakortit.

Lue lisää

Eläkeläisten liikuntaryhmät Lahdessa

Tästä linkistä löydät tietoa eläkeläisten ja liikuntarajoitteisten liikuntaryhmistä Lahdessa.

Lue lisää

Vapaaehtoistehtäviä Lahdessa – vapaaehtoistyo.fi

Tästä linkistä pääset katsomaan, mitä vapaaehtoistehtäviä Lahden alueella on tarjolla. Tule mukaan auttamaan omaa yhteisöäsi ja tutustumaan muihin suurisydämisiin lahtelaisiin. Hyvä heijastuu.

Lue lisää

Lahden kirjasto

Tästä linkistä löydät tietoa Lahden kirjaston palveluista, sekä kirjaston sähköisestä aineistosta, kute e-kirjoista ja äänikirjoista. Kirjastossa myös järjestetään digiopastusta ja kursseja. Käy tutustumassa!

Lue lisää

Wellamo-opisto

Tästä linkistä löydät tietoa Wellamo-opiston toiminnasta - kursseja, harrastuksia, yhdessä tekemistä. Löytyisikö sinulle jotain...

Lue lisää

Lahden kansanopisto

Tästä linkistä löydät tietoa Lahden kansanopiston toiminnasta - kursseja, harrastuksia, yhdessä tekemistä. Löytyisikö sinulle jotain...

Lue lisää

Takatasku – monitoimikeskus keskellä Lahtea

Takatasku on työllisyyttä ja mielekästä elämää edistävä toimintakeskus. Ruokala ja Café Eila tarjoavat edullisia lounas- ja kahvilapalveluja. Lisäksi Takatasku tarjoaa työkokeilu-, tukityö- ja vapaaehtoistyöpaikkoja.

Lue lisää