Lahden kaupunki

Tältä sivulta löydät tietoa Lahden Digitaito-projektista, lahteilaisia koskevista sähköisistä palveluista, sekä digiopetuksesta alueella. Katso myös aikataulut digikinkereiden osalta Digitaito-projektin omasta osiosta!

Lahden senioreiden Digitaito-projektin toiminta pyörii seuraavasti:

 • Digituki-klinikka pyörii keskiviikkoisin klo 13-16 ja torstaisin klo 9-12 Fellmannin aulassa, Kirkkokatu 27. Voit tulla harjoittelemaan taitoja tuetusti tai kysymään neuvoa. Myyn klinikalla myös helppokäyttöisiksi valmisteltuja puhelimia ja tabletteja ohjeineen niitä tarvitseville.
 • Digikinkerit (ryhmäopetus) on tauolla kunnes valtakunnalliset ohjeistukset ja suositukset ryhmätoiminnan sallivat. Kun ryhmätoiminta käynnistyy, jatketaan alla olevan aikataulun mukaisesti.
  • Keskusta
   • Vasta-alkajat: Fellmannissa tiistaisin klo 14-16
   • Pidemmällä olevat / pääryhmä: Fellmannissa tiistaisin klo 10-12
  • Nastola
   • Pidemmällä olevien ja vasta-alkajien ryhmät: Nastolan kunnantalolla maanantaisin klo 10-12

Olen myös videoinut kinkereitä ja pääset katsomaan niitä Linkkisivujen ylävalikon Kinkerivideot kohdasta. Salasanan saat pyytämällä tekstiviestillä numerosta 020 780 9000.

Saat lisää tietoa ja tukea puhelimitse soittamalla minulle: 020 780 9000. 

Varovaisuutta ja tsemppiä teille kaikille ihanille! Nähdään taas pian 🙂

Lahden senioreiden Digitaito-projekti

Tästä linkistä löydät tietoa Lahden senioreiden Digitaito-projektista sen sisällä järjestettävästä digiopastustoiminnasta. Maksutonta digitukea voi hakea Fellmanniasta, Kirkkokatu 27, tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 13-16.

Lue lisää

Lahden Etäkinkerit – digikinkereiden videoesitykset ja nauhoitukset

Tästä linkistä pääset osallistumaan Lahden digikinkereiden suoriin nauhoituksiin ja katsomaan videotallenteita aikaisemmilta kinkereiltä.

Lue lisää

Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymä

Tästä linkistä pääset PHHYKY:n nettisivuille. PHHYKY vastaa lahtelaisten sosiaali- ja terveyspalveluista. Käy tutustumassa omiin palveluihisi 🙂

Lue lisää

Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymän sähköiset palvelut

Tästä linkistä pääset PHHYKY:n sähköisiin palveluihin kuten laboratorioajanvarauksiin. Käy tutustumassa miten voit asioida kotisohvaltasi 🙂

Lue lisää

Harjun terveys – Digiklinikka ja terveyskeskuspalvelut

Harjun terveys oy vastaa Lahden sote-keskuspalveluista. Yhteisyritys tuottaa alueen asukkaille perustason avosairaanhoidon, suun terveydenhuollon, fysioterapian ja terveyssosiaalityön palveluita.

Lue lisää

Ikäihmisten palveluneuvonta ja ohjaus – PHHYKY:n asiakasohjaus Siiri

Tästä linkistä pääset PHHYKY:n asiakasohjaus Siirin nettisivulle. Siiriin keskitettyjen ikääntyneiden palveluiden tarkoituksena on tukea ikäihmisten kotona selviytymistä ja etsiä arjen sujumisen ratkaisuja yhdessä asiakkaan kanssa.

Lue lisää

Ikääntyneiden palveluneuvonta – palvelua ikääntyville ja heidän läheisilleen

Ikääntyneiden palveluneuvonnan toiminnan tavoitteena on tukea ikäihmisten kotona selviytymistä välittämällä tietoa yritysten ja kolmannen sektorin palveluista. Tästä linkistä pääset sivuille.

Lue lisää

Lahden kaupungin nettisivut

Tästä linkistä pääset Lahden kaupungin nettivisuille. Siellä on valtavasti sinun palveluitasi, vaikuttamismahdollisuuksiasi ja kunnallista päätöksentekoa koskevaa tietoa. Oletko koskaan selannut?

Lue lisää

Osallistuja ja vaikuta Lahden kaupungissa

Tästä linkistä pääset kaupungin Osallistu ja vaikuta -sivuille. Lahdessa tavoitteena on, että jokainen asukas kokee mielipiteensä olevan merkityksellinen ja saa sen kuulluksi. Lahtelaisilla on käytettävissään useita keinoja vaikuttaa oman elinympäristönsä suunnitteluun, kaupungin palveluihin sekä päätöksentekoon. Täältä löydät lisää tietoa aiheesta ja voit mm. vastata asukaskyselyihin ja edistää esteettömyyttä.

Lue lisää

Lahti-piste

Lahti-Piste on matalan kynnyksen palvelupiste. Pisteessä on monipuolisesti kaupungin palveluita, sieltä voi ostaa mm. asukaspysäköinnin luvat, yritysten yleispysäköintikortit, kalastajien pyydysmerkit ja paikallisliikenteen matkakortit.

Lue lisää

Eläkeläisten liikuntaryhmät Lahdessa

Tästä linkistä löydät tietoa eläkeläisten ja liikuntarajoitteisten liikuntaryhmistä Lahdessa.

Lue lisää

Vapaaehtoistehtäviä Lahdessa – vapaaehtoistyo.fi

Tästä linkistä pääset katsomaan, mitä vapaaehtoistehtäviä Lahden alueella on tarjolla. Tule mukaan auttamaan omaa yhteisöäsi ja tutustumaan muihin suurisydämisiin lahtelaisiin. Hyvä heijastuu.

Lue lisää

Lahden kirjasto

Tästä linkistä löydät tietoa Lahden kirjaston palveluista, sekä kirjaston sähköisestä aineistosta, kute e-kirjoista ja äänikirjoista. Kirjastossa myös järjestetään digiopastusta ja kursseja. Käy tutustumassa!

Lue lisää

Wellamo-opisto

Tästä linkistä löydät tietoa Wellamo-opiston toiminnasta - kursseja, harrastuksia, yhdessä tekemistä. Löytyisikö sinulle jotain...

Lue lisää

Lahden kansanopisto

Tästä linkistä löydät tietoa Lahden kansanopiston toiminnasta - kursseja, harrastuksia, yhdessä tekemistä. Löytyisikö sinulle jotain...

Lue lisää

Takatasku – monitoimikeskus keskellä Lahtea

Takatasku on työllisyyttä ja mielekästä elämää edistävä toimintakeskus. Ruokala ja Café Eila tarjoavat edullisia lounas- ja kahvilapalveluja. Lisäksi Takatasku tarjoaa työkokeilu-, tukityö- ja vapaaehtoistyöpaikkoja.

Lue lisää

Mynavigo – PHHYKY:n ennakoivaa asiakasohjausta

Tässä PHHYKY:n palvelussa voit tehdä arvion hyvinvoinnistasi. Saat arvion avulla tietoa terveyteesi ja hyvinvointiisi vaikuttavista tekijöistä, toimenpidesuosituksista ja tukea tarjoavista tahoista.

Lue lisää